Coverstone accessoires en toebehoren

Om een volledige gevel of muur in Coverstone af te werken zijn er verschillende materialen nodig (zie ook plaatsing). Gaande van de gevelpanelen zelf, het startprofiel, een eindprofiel tot een hoekprofiel. Dit alles wordt bevestigd op een kader of framewerk van houten kepers of aluminium.

Afhankelijk van welk type onderkader je kiest, ga je ook de bijhorende schroeven moeten voorzien. Zo zijn er schroefjes met een boorpunt voor in aluminium en gewone houtschroeven voor in de houten balkjes.

Over de panelen zelf vind je meer informatie hier: baksteen panelen of natuursteen panelen. De overige toebehoren bespreken we hieronder.

Startprofiel

Het startprofiel wordt onderaan geplaatst op 3cm van de grond. Hierin klikt de onderste rij panelen in vast en blijven ze op enkele cm van de grond hangen. Het startprofiel is 2m lang.

Eindprofiel

Het eindprofiel (of J-profiel) wordt gebruikt om de bovenkant af te werken of om een binnenhoek te maken. Voor een binnenhoek heb je dan 2 van deze profielen nodig. Meer informatie vind je terug bij de plaatsing.

Hoekprofiel

Met een hoekprofiel kan je een (buiten)hoek netjes afwerken. Als alternatief kan je ook kiezen om hoek- en eindprofielen te vervangen door (gelakte) aluminium profielen.